Förföljelse och växt

Open Doors har presenterat den årligt återkommande listan över länder där förföljelsen mot kristna är värst. Som vanligt återfinns Nordkorea på första plats. Där ses all religiös verksamhet som ett hot mot regimen. Open Doors skriver: ”Genom att mobilisera alla resurser av makten, försöker Nordkorea desperat att styra samhället i syfte att utrota all kristen verksamhet. Den nordkoreanska regimen har under ”kampanjer” på 100 och 150 dagar, riktat in sig på att finna, arrestera och döda de hemliga kristna hela i Nordkorea… Trots dessa omänskliga förhållanden växer kristendomen och chanserna att få höra evangeliet växer, särskilt för dem som bor i städer i närheten av Kina.”

Många av våra syskon i tron lever under ohyggliga omständigheter, och ändå växer kyrkan! Ett starkt vittnesbörd om evangeliets kraft och den dyrbara gåva, syndernas förlåtelse, samvetsfrid och evigt liv, som vi får genom Jesus. De vet att de förlorar allt om de förnekar Jesus och att de har allt att vinna på att, under alla omständigheter, hålla fast vid Honom. De vet att de är gäster och främlingar på jorden och att ett bättre land, det himmelska väntar (Heb 11:13-16).

Låt oss uthålligt be för de förföljda och om förföljarnas omvändelse! En rannsakande fråga kan också ställas till oss själva: Lever vi själva nära Jesus, genom nådemedlen och bönens gemenskap, så att Han blir mer och mer omistlig för oss? Vad är viktigast för mig/oss? Var är vårt hemland?

Hela listan med 50 länder finner du här.

Annonser

One thought on “Förföljelse och växt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s