Biblisk ödmjukhet

En av mina lärare på Fjellhaug bibelskole i Oslo (det börjar bli några år sedan jag gick där nu), Arne Helge Teigen, skriver tänkvärt här om andlig undfallenhet. Han tycker sig se att den osäkerhet och skepsis som präglar den moderna människan när det gäller sådant som förr betraktades som säkert och pålitligt också drabbat många kristna, även i förhållande till Bibeln. Många tycks tänka att det är fromt och ödmjukt att inta en sådan hållning.

Teigen är rädd att denna hållning får makt över troende i vår tid och att det bidrar till att det sätts frågetecken kring sådant i Bibeln som tidigare uppfattades som Bibelns tydliga budskap till oss. Detta leder i sin tur till att förkunnelsen blir mer terapeutisk och psykologisk än biblisk och rannsakande.

Denna moderna mentalitet har ingenting med biblisk ödmjukhet att göra. När vi ser att Gud har talat om något i Bibeln, består sann ödmjukhet i att vi böjer oss för detta ordet. När Gud har sagt att något är sant, består sann ödmjukhet i att vi framhåller det som sanningen, så att de som inte känner Herrens vilja, får höra det, och genom det leds till omvändelse.

Om allt annat i världen tycks vackla så står Guds ord ändå fast med sina löften om evig frälsning för dem som tagit emot Jesus Kristus. Detta ord är vi som känner Jesus kallade att bära ut i världen. Och Gud kommer själv utföra sin gärning genom ordet, oberoende av vår kraft och styrka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s