En kyrklig ungdomskonferens

Jag publicerar nedan en inbjudan till Corpus Christis ungdomskonferens som i år är förlagd till Finland. Sprid gärna informationen!

Corpus Christi hälsar återigen välkommen till internationell ungdomskonferens på evangelisk-luthersk grund, denna gång i vackra Kristinestad på den finska västkusten, 27-30 juni 2011.

Efter två lyckade konferenser i Varberg anordnar Corpus Christi sin tredje ungdomskonferens i Finland. Visionen om ”kyrklig och biblisk förnyelse bland unga i Norden” har väckt stort gehör i Finland och planeringsarbetet har haft stor framgång i förankringen bland unga i Finland och inte minst i den lokala församlingen i Kristinestad. Präster, församlingar och lokalbefolkning har varit ofattbart tillmötesgående. Beroende på vilken boendestandard deltagaren väljer, kan konferensavgiften bli så låg som 30 EURO (ca 250 SEK)! Deltagaren möter i programmet gedigen undervisning i olika former, gemensamma tideböner och gudstjänster i den vackra kyrkan, olika fritidsaktiviteter i somriga Kristinestad samt socialt utbyte med ungdomar från många olika länder! I år väntas, utöver besökare från Sverige, Finland, Norge, Danmark, USA, och Lettland även deltagare från Tyskland, England och Estland.

Temat för konferensen är ”the King”, givetvis syftande på Honom som är konungarnas Konung. Pastor Peter Bender från USA blir vår huvudtalare, precis som 2009. Bland fördjupningsspåren hittar vi ”Se din Konung kommer till dig”, där Leif Nummela talar om Bibelns röda tråd. Vidare ”En korsfäst Konung”, med Esko Murto, om korsets teologi. ”Konungarnas Konung regerar”, med Fredrik Sidenvall, om Kristus som har all makt i himmel och på jord. ”Ett liv i Konungens rike”, med Jakob Appell, fokuserar på hur den enskilde får plats i Kristi rike. Dessutom blir det ett fördjupningsspår med missionstema, ”Tillkomme Ditt rike”, med bl.a. Reino Toikka.

För att underlätta transport till Kristinestad (som trots att det ligger så nära Sverige som det nästan är möjligt i Finland, ändå ligger en bit bort) anordnas bussresa Göteborg-Kristinestad t/r (inkl båtresa Stockholm-Åbo t/r) för en kostnad som beräknas bli lägre än 500 SEK! För att underlätta för småbarnsföräldrar (som också de får räknas in bland ”unga i Norden”) har församlingen i Kristinestad erbjudit barnpassning under stora delar av konferensen. Så om du någon gång skulle vilja besöka vårt östra grannland för en billig penning, och därtill få en gedigen kristen konferens på köpet, så får du knappast ett bättre tillfälle! På hemsidan hittar du mer information, samt uppgifter om hur du anmäler dig: www.corpuschristi.se

Jakob Appell, ordförande Corpus Christi

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s