Det enda nödvändiga

Vill förmedla en angelägen andakt av den danske prästen Hans-Erik Nissen, som både ställer en allvarlig fråga och pekar på Guds fasta, härliga löfte om frälsning genom Sonen Jesus. Att känna Jesus är det enda nödvädiga. Andakterna som återfinns i boken som heter ”Ett är nödvändigt” kan läsas på Norea radios hemsida under ”Dagens betraktelse”. Boken kan köpas på BV-förlag.

Den som har Sonen har livet. Den som inte har Guds Son har inte livet. (1 Joh 5:12)

Så enkelt är det. Den som har Jesus har livet. Men den som inte har Jesus har inte heller livet. Om Guds Son inte är din personlige Frälsare, är du förtappad och går förlorad. Din enda möjlighet till räddning är att Jesus får bli din.
Många är nöjda med sitt andliga liv, trots att de inte känner Jesus. De går flitigt på gudstjänster och möten och tar detta som ett tecken på att de är levande kristna. Läser de dessutom ur Bibeln och ber, känner de sig ännu mer förvissade.
Men det finns ingen frälsning i det vi presterar. Många fromma människor kommer för evigt att bli utestängda från bröllopssalen. Gud fann inte hos dem vad han sökte.
Vad är det då Gud söker hos dig?
Gud söker efter Jesus. Finner han honom hos dig, finner han livet. Och allt vad Jesus är och har, delar han med dig när han bor i ditt hjärta. Därför har du också livet, när du har Jesus.
Är det inte märkligt, att du kan sakna allt och ändå äga livet när du har honom. Rövaren på Jesu högra sida saknade allt, men han tog emot Jesus som sin Frälsare. Därför fick också han livet.
Många med ett ärbart och respektabelt liv går förlorade. De ställde aldrig den livsavgörande frågan till sig själva: ”Har jag Sonen?”
Du måste i ditt hjärta fråga efter samma sak som Gud frågar efter på domens dag. Du måste veta att det är Jesus Gud söker hos dig. Ditt eviga väl beror på om Gud finner honom i ditt hjärta.
Om du äger Jesus, har du allt. Då saknar du ingenting i Guds ögon. Han ser dig sammanvuxen med honom. Jesu rikedom är din. När Gud möter honom, möter han den fullkomliga kärleken och det fullkomliga självutgivandet under hans vilja. Då flödar hans hjärta över av glädje över Jesus och över dig som är ett med honom.
Jesus klappar på ditt hjärta. Han vill komma in. Han vill vara förenad med dig. Då är du nämligen frälst för evigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s