Kyrkans möte med religiositeten

Arne Helge Teigen, lärare på Fjellhaug Misjonshøgskole i Oslo, skriver om ett angeläget ämne på sin blogg. Vad ska kristna möta det växande antalet religiösa människorna med?

… Kirken, eller kirkesamfunnene, har for lengst registrert den religiøse bølgen. Nå må vi komme det moderne religiøse mennesket i møte, gi svar på deres spørsmål og imøtekomme deres dype eksistensielle behov, får vi høre fra forskjellige hold. Mange kaster seg på den religiøse bølgen og markedsfører en Jesus som kan konkurrere med det som tilbys gjennom de moderne religioner. Dogmene skal gjøres fleksible. De skal omformes så de passer inn i vår tid...

Jesus vil først og fremst nå moderne menneskene med noe annet enn det de søker. Han vil at de skal få øynene opp for at Gud selv er menneskets største problem. Jesus vil åpne blikket vårt for hva som skal skje med oss etter døden. Jesus vil lære oss at vi alle en dag skal gå inn i evigheten. Da vil Gud kreve oss til regnskap for våre liv, samme hva vi har trodd og ment om ham mens vi levde her i denne verden. På denne bakgrunn kan spørre om hvordan det moderne menneske skal nås med Guds ord. Setter vi det på spissen, lyder spørsmålet slik: Hvordan skal vi nå frem til det moderne menneske med et budskap om frelse som det ikke føler behov for?

Når har har Bibelens budskap, forkynnelsen, nådd frem? Først når det skapes syndserkjennelse og tro.
Läs hela inlägget här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s