Det verkliga alternativet till Kyrkans tidning

Andreas Holmberg citerar ur Kyrka och Folk nr 10 om Eckerdals brev till prästerna i Göteborgs stift på sin blogg EFS idag.

Andreas skriver: ”Läs gärna hela Kyrka och Folk – det verkliga alternativet till Kyrkans Tidning (sorry, Helle Klein och Seglora smedja!). Och vill du läsa fler nummer går det bra att prenumerera. K&F har varken presstöd eller några stora församlingsbidrag, och redaktör Sidenvall hör till de mest välvässade ledarpennorna i landet – även vår förre Budis-redaktör Per-Erik Lund (”i denna stund ni vet”) gav honom sitt erkännande.”

Man får tacka för de vänliga orden. Ta honom på orden: Börja prenumerera på Kyrka och Folk om du inte redan gör det! Det aktuella numret om Eckerdals brev till prästerna i Göteborgs stift kan läsas i sin helhet här och här.

Anders Brogren har samlat artiklar i ärendet på sin hemsida.

Uppdatering:

I ett nytt inlägg skriver Holmberg att EFS borde träda upp till sina evangelisk-lutherska medsyskons försvar. ”Säger vi inget till försvar för dem som har ”fel” ämbetssyn, så finns det ingen kvar som kan försvara oss när vi själva isoleras p.g.a. ”fel” äktenskapssyn och gammaldags könsbegrepp (hur är det nu ärkechefen: kan folk vara fäder till barnen de föder?)”

Han ställer också frågan som jag många gånger ställt mig: ”Och snälla EFS-are: varför bjuder vi in Svenska kyrkans stiftschefer till varenda konferens, hur gnostiska de än blir?… Vi legitimerar ju dem och deras liberalteologi helt i onödan.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s